Ordu’da Sat Kendini Dedik!

3 Mart 2019 günü Campus Academia tarafından Ordu’da düzenlenen Kişisel Gelişim Zirvesi vardı. Birbirinden değerli konuşmacılar ve salonu dolduran sevgili dostlarla çok keyifli bir etkinlik ve imza günü gerçekleştirdik. Kitap sayısını tahmin edememişim, bir dakika içerisinde sağ olsunlar tüm kitapları tükettiler. Peşine de hem sohbet hem de imza günü yaptık.

ordu kişisel gelişim zirvesi 2019

Her zaman olduğu gibi çok sayıda fotoğraf çektirdik dostlarla, sosyal medya aracılığıyla paylaşıldı, gücümün yettiği ölçüde hepsine cevap vermeye çalıştım. Mesajların hepsi birbirinden güzeldi. Öğlen yemek için Sevgili Burak ve Ayça Törün çifti ile Serüven Kitap ve Cafe’ye gittik hem etkinliğin bilet satış noktası hem de sponsoru olmuşlar, biz de destek vermek istedik. Yolunuz düşerse mutlaka gidin, çok sevimli bir mekân, girişi yüksek merdivenli, ilk katı kitap evi, her şey el yapımı, kitapları iyice inceledim özel seçilmişler. Bir üst kata çıkıyorsunuz orası kafe ama yine her yerinde kitap var. Ortada büyük bir masa, kitap imza ve sohbet yapılıyormuş. Üst kata çıkarsanız deniz manzaralı şirin bir terası var.

Yolunuz düşerse sahibi ile mutlaka tanışın ve selamımı söyleyin, adı Taşkın Köksal, tam bir kitap tutkunu, sohbeti çok keyifli. Bizimkilerle (Burak ve Ayça) birlikte Taşkın’la koyu bir sohbete koyulduk. Bu arada benim kitaptan konu açıldı. Burada da bir imza günü yapsak ya dedi, tarihe karar verdik, 4 Mayıs. Kitap fuarları haricinde ilk imza günü olacak benim için. Ordu’nun benim gözümdeki yeri her zaman ayrı, kişisel gelişim zirvesinde salonun enerjisi çok iyiydi, hemen kaynaştık, sonrasında da hep birlikte kaynattık.

Köksal Taşkın

İmza günü

Gelelim imza gününe, Antalya’dan ulaşım biraz sıkıntı Ordu’ya, önce Antalya’dan İstanbul Yeni Havalimanı oradan Ordu. Bekleme süresi fazla ama dert etmedim, ilk kez İstanbul Yeni Havalimanına gideceğim, her yeri gezer incelerim dedim. (Burada havaalanını yazmayacağım, Eylül’den itibaren tüm havaalanlarına ait incelemelerimi bir seri halinde yazacağım.) Neyse vardım Serüven Kitap ve Cafe’ye, Taşkın çok güzel bir kahvaltı ikram etti, uzun ve koyu bir sohbete daldık, sonra meşhur Ordu sahilini gezdik. Sosyal medyadan takipçim “Mutluluk Kokusu” sahilde düzenlediği bir etkinliğe davet etmişti, ona da gidip destek olduk. Sohbet de sahil de çok güzeldi.

mutluluk kokusu etkinliği

Bu yazıların adı neden “Sat Kendini Hikayeleri”

Kitapla ilgili yazıları bir başlık altında toplamak istiyorum. Herkes, gittiğin yerlerde yaşadıklarını yazsana diyordu, işte tam da öyle oldu. Bu yazıyı da Ordu’da yaşadığım bir olay nedeniyle yazdım. Kitabı okuyup hayatında uygulayan insanları ve etkinlikte yaşanan keyifli olayları görünce çok mutlu oluyorum. Kişisel Gelişim Zirvesi sırasında çekildiğimiz fotoğraflardan birinde Sevgili Afra İyigün fotoğrafımıza “şimdi akıl hocam gelecekte rakibim” yazmıştı. Bana başta iddialı gelse de çok hoşuma gitmiş, ne güzel bu heyecana sahip olması demiştim.

İmza günü Afra ile Instagram’dan yazıştık, gelecek ama bir sürprizi varmış, sonradan öğrendim. O Instagram hikayesini renkli fotoğraf kağıdına bastırmış ve hediye olarak bana getirmiş. Ne güzel bir hareket!

Aslında kitabın bir özeti olmuş. Bu küçücük sürpriz onu bir ömür boyu hatırlamamı sağlayacak ve ayrıca bu yazıyı yazmama vesile oldu. Nedir burada bu kadar iyi olan? Karşıdakine değer ve önem vermek, ona özel bir eylemde bulunmak. Kaç dakikasını almıştır? Çok değildir. Yapacağımız küçük jestler bize birçok kapıyı açar, unutulmamamızı sağlar. Önerim, yapacağınız her işe kalbinizi, aklınızı ve emeğinizi katın, karşılıksız kalmayacaktır.   

90

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    5 × 1 =