Üniversite mi?

Üniversite Yaşamı

Konuk yazar formunu doldururken hep kendi kendime ne yazacağım, nasıl yazacağım gibi şeyler düşünmekten kendimi alamadım. Daha sonra ‘’Sat Kendini’’ kitabının arka kapak sayfasını bir kez daha okudum ve bir şeylere başlamak istiyor olmanın yeterli olduğu kanaatine vardım.

Üniversite tercihleri açıklandıktan sonra başlar bir öğrencinin orada neler yapmak istediğinin hayalleri. Benim üniversiteye giderken dört büyük hayalim vardı.

Bunlar;

1-Tek yaşamak,
2-İş bulup çalışmak,
3-Araba almak,
4-Dört yılda okulu bitirebilmek

-Birincisi sadece 2 aylık bir dönemde olsa başarılı oldu.

-İkincisi 3. Sınıfın 2. Döneminde çok düşük bir maaşla bir işe girdim ve halende çalışıyorum.

-Üçüncüsü söz konusu dahi olmadı.                 
Çok mu gerekliydi?
Tabii ki de hayır.

-Dördüncüsü ise en başarılı olanıydı ama şu an soracak olursanız keşke hiç bitmeseydi diyorum.

Küçükken büyümek isterdik hep, sözümüz dinlensin isterdik, aklımız başımıza geldiğinde az daha büyüyelim de para kazanalım dedik şimdi ise keşke zamanı geri alabilsek diyoruz. Her şeyin yerinde ve zamanında yapılması gerektiğini düşünenlerdenim.

Okul hayatının son dönemi olan üniversite birey için hayatı boyunca asla dönemeyeceği bir yer. İsterseniz küçük bir şehirde, sosyal aktivitesi sınırlı olan, nerden düştüm buraya dediğiniz bir yerde okuyun ama orayı sevmeye çalışın ve orayı güzelleştirmek için gayret gösterin. Bununla ilgili bir kıssa paylaşmam gerekirse;

‘’Bir şehri güzelleştiren, orada yaşayan insanlardır.’’

Üniversite hayallerin hedeflere dönüştüğü yerdir, insanın kendini tanıdığı, farklı kültürler tanıdığı ve kendini idare etmenin ne kadar zor olduğunun anlaşıldığı yerdir.

Bana bol bol hayal kurma vaktini kazandıran, ‘’hayal etmek başarmanın yarısıdır’’ felsefesini benimseten ve çok güzel dostluklar kazandıran koskocaman 4 yıla bir teşekkürü borç bilirim.

Muharrem AKARSU
Instagram: mmuharremakarsu
Twitter: aynenti
Linkedin: mmuharremakarsu

Muharrem Akarsu

25.06.1997’de İstanbul’da dünyaya geldi. Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra Lise eğitimini Remzi Bayraktar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde Muhasebe bölümünden mezun oldu. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme bölümü öğrencisi.

Lise stajını bir muhasebe bürosunda tamamladıktan sonra muhasebe alanına ilgi duymaya başladı. Üniversite öğrenciliğinin yanı sıra şuan Zonguldak’ın önde gelen muhasebe bürolarından olan Mali Müşavir Reşat Oruç’un yanında staj görmektedir. Hedefi Mali Müşavir olmak ve meslekte farkındalık yaratabilmek.

Hobileri: Futbol oynamak, bilgisayar başında zaman geçirmek…

40

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    18 + 2 =