MARKALAR, BLOCKCHAIN ve NFT ile METAVERSE

Son zamanlarda gelişen yeni teknolojileri markalar için nasıl kullanmaya başlayabiliriz konusuna eğildim. Bu sayede de Markalar, blockchain, NFT ve tabii ki Metaverse konularına yoğunlaştım. Markalar bu evrende (sadece metaverse değil tüm blockchain evreninde) neler yapabilirler, buralara doğru nasıl evirilebilirler, oralarda pazarlama aracı olarak kullanabileceğimiz neler var bunlara çalışıyorum. İnanılmaz bir dünyanın içine düştüm, çıkamıyorum. Sınırsız imkan ve sonsuz bir kaynak var, bu imkanlar sadece sizin hayal gücünüzle sınırlı o yüzden hayal gücümüzü genişletmeye devam.

Yıllardır kutunun dışında düşünmeyi anlatmaya çalışıyorum ancak bu sefer cidden matrix filmindeki gibi bir durum oluştu (“aslında kaşık yok, eğilen sensin” repliğinin olduğu sahneden bahsediyorum.) aslında kutu yok. Kutu kendimizmişiz diyorum. Blockchain ile yapılacak projelerin ve hayatımıza dokunabilecek uygulamaların ucu bucağı yok. Onun için de ilgi duyan veya duyacak herkesi bu imkânlara odaklanmaya davet ediyorum. Olayı sadece Metaverse’de iyi yerde arazi kapatırsak ileride zengin oluruz bağlamından çıkarırsak iyi olacak. Basında yer alan haberlerle bu Metaverse’de arazi işi iyice çığırından çıktı.  Bu yazıyı bir başlangıç olarak yazdım, önümüzdeki günlerde derinlerine inerek devam edeceğim.

Kısaca NFT’den bahsedecek olursak, 2015 yılından beri konuyu konuşmamıza rağmen 2018 itibariyle popülerliği artmaya başladı.Non Fungible Token olan NFT, Türkçeye de “Değiştirilemeyen Token” ya da  “Değişmesi Mümkün Olmayan Para” şeklinde çevriliyor. Dijital bir varlığın benzersiz olduğunu onaylayan ve blok zinciri adlı deftere depolanan bir veri birimi diye açıklayabiliriz. NFT’lerin pazarlama konusunda çok fazla kullanılacağını düşünüyorum.

Pazarlama demişken, okumak isterseniz:

Bu yazıyı yayınladığım günlerde ilk önce Onedio.com’da konu ile ilgili başlangıç yazımı yazdım ardından da Antalya Muratpaşa Belediyesi ile “Blockchain, NFT ve Markalar” isimli bir etkinlikte konuşmacı olacağım.

Onedio.com ‘daki yazıma ulaşmak isterseniz:

https://onedio.com/haber/ozel-oytun-turkoglu-yazio-blockchain-nft-ve-markalar-1034366

Etkinlik:

https://www.instagram.com/p/CYrRnbytNcb/?utm_source=ig_web_copy_link

Pazarlama Yazısı:

https://www.ozelturkoglu.com/blog/pazarlama-meraklilarina-kitap-onerileri/

Pek yakında da liselerden başlamak üzere, blockchain kodlama, nft ve metaverse projeleri oluşturma gibi konularda derslerin başlayacağını, gençleri bu konulara yönlendirmenin ülkemiz açısından da çok önemli olacağını eklemek istiyorum.

Görüşmek üzere.

0

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    19 + ten =