Markalaşma Üzerine Kitaplar

Markalaşma ilgili de çok soru geliyor, hangi kitapları okuyalım, hangi kitaplardan faydalanalım diye. Okuduklarım arasından bir seçki sunuyorum, bir tanesini de yazdım 🙂

Buyurun efendim.

Güçlü Markalar Yaratmak- David Aaker

Marka deyince aklınıza gelecek ilk isimlerden biri David Aaker olmalı. Eğer marka hakkında bir şeyler okumak ve kendinizi geliştirmek isterseniz göreceksiniz ki okuduğunuz her makalede mutlaka bir David Aaker alıntısı var. Gelelim kitabın konusuna; Aaker, Güçlü Markalar Yaratmak’ta güçlü markaların nasıl yaratıldığını anlatmak için McDonald’s, Healthy Choice, Kodak ve diğer şirketlerin kullandığı marka geliştirme vakalarını kullanıyor ve marka yaratmanın püf noktaları hakkında altını çizip not almanız gereken ve hayatınızın her alanında kullanacağınız bilgiler sunuyor.

Duyular ve Marka- Martin Lindstrom

Optimist yayınevinden çıkan Duyular ve Marka; günümüzde birçok ürünün güçlü markalar haline gelmesinden çok diğerleriyle dönüşümlü olarak kullanabilir hale gelmesini, pazarlamanın neden işlevsiz kaldığı açıklıyor. On üç ülkede on küresel marka üzerinde yüzlerce araştırmacıyı devreye sokarak ve binlerce insanla görüşülerek yapılmış iki aşamalı bir araştırma programı temelinde yazılan Duyular ve Marka kitabı pazarlamacıları duyusal markalandırmanın temel fikirleriyle tanıştırıyor.

Marka Yaratmanın 22 Kuralı- Al & Laura Ries

Mediacat tarafından çıkartılan bu kitap belki de markayı en temel ve en basit düzeyde işleyen kitaptır.  Markanın temelde bir fikir olduğunu varsayan kitap bu fikri hayata geçirmenin 22 kuralını yalın bir dille ele alıyor.

Reklamsız Marka Yaratmak- Chris Grams

2016 yılında ilk baskısı gerçekleşen Reklamsız Marka; marka yaratmak isteyen herkes için bir rehber niteliğinde. Marka yaratmak için pazarlama stratejisti olmanıza gerek olmadığını savunan yazar, büyük reklam bütçeleri ortaya koymadan markanın nasıl oluşacağına dair ipuçları sunuyor.

Ben A.Ş.-Kendini Satma Sanatı- Harry Beckwith, Christine Clifford Beckwith

Marka’dan bahsetmişken kişisel markalaşmaya değinmemek olmaz ve kişisel markalaşma demişken de Ben A.Ş’yi anmamak hiç olmaz. Bu kitap benim herkese her yerde önerdiğim bir başucu kitabı. Satılan şey her ne olursa olsun sizden bir parça taşır ve aslında sattığınız şey kimliğinizin bir parçasıdır. Yazarlar bu kitapta kimliğin markalaşma yolculuğunu anlatarak ‘’ en iyi BEN’’ olma yolunda yeni adımlar atmak isteyen herkese sesleniyor.

Sat Kendini- Kişisel Markalaşmanın ve Pazarlamanın Kitabı

Kişisel markalaşmanın öneminden bahsetmişken kendi kitabıma da değinmeden geçmek istemedim fakat objektif bir yorum olması gerektiğini düşündüğümden bu kısmı internet yorumlarından koymayı uygun buldum:

Otuz altı yaşında hayatını değiştirmeye karar veren bir iş insanının, kişisel markalaşma ve pazarlama adına tecrübe paylaşımı. Beş kişinin önünde konuşamamaktan bin kişinin önünde konuşmaya, hiç ortaklık yapmamış olmaktan onlarca iş birliğine, partnerliğe ve yeni işlere dönüşen hayat yolculuğunun maceraları. Yaşınız kaç olursa olsun, ne iş yaparsanız yapın, ilk önce kendinizi satın.

493

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    4 × 4 =