Markanız; İmajınızdır.

Sunulan bir hizmeti, hitap edilen kitleye tanıtırken yapılacak her türlü eylem; hizmetin kalitesine pay biçecek birer adımdır. Bu eylemler markanın ömrünü uzatabileceği gibi yok oluşa sürükleyecek riskleri de beraberinde getirebilir. Bir markanın bilinirliği, genellikle ürünün en can alıcı özelliğinin vurgulanmasıyla belirlenir. Aslında marka; ne olduğundan çok, ne sunduğudur. Bu noktada markanızı yaratırken hedef kitlenizin kim olduğunu çok iyi bilmeniz gerekir. Çünkü sizi ayakta tutacak olan alım gücünden önce, kitlenizde uyanacak istektir. Zira kalpleri ve beklentileri karşılamadan ceplere ulaşmanız mümkün değildir.

Markalaşmak sanıldığı kadar basit değildir. Ama bir yerden bakıldığında aslında sadece bir isimdir. Bu isim nedir? Bu isim sizi tanıyacak olan insanların hafızalarında edineceğiniz yerdir. Prestijiniz, kaliteniz, saygınlığınız ve daha birçok kriterin tek çatı altında toplanmış halidir. Markanızı oluştururken dikkat edeceğiniz en önemli husus; sihirli bir sözcüktür.

Bu noktada marka; üründen önce kimliğiniz, referansınız ve imajınızdır. Seçeceğiniz doğru kelime sizi pazar raflarına taşıyacak ve tutunduracak güce sahip olmalıdır. Tüketiciyi etkilemenin bir diğer yolu da duygudur. Satın alma sürecinde tüketiciler markaların sunduklarını ihtiyaçlarına göre değerlendirir. Eğer kitlenizi ihtiyaçlarına göre belirleyip onların duygusal yönlerine hitap etmeyi başarırsanız doğru stratejilerle başarısız olmanız çok da mümkün değildir.

 

Eda ALBAYRAK

İnstagram: https://www.instagram.com/edalbayrak7/
Twitter: https://twitter.com/edalbayrak7
Facebook: https://www.facebook.com/edalb35
E-posta: eda.albayrak35@gmail.com

161

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    20 − 6 =