Selin’in Yeniden Yazdığı Hikayesi

Selinin yeniden yazdığı hikayesi

Merhabalaar…

İsmim Selin. Adana’da doğdum, büyüdüm, okudum ve çalışıyorum. Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olunca bir özel hastane de uzun mesailer yapınca mesleğimin hayatıma hükmettiğini farkettim. Hatta bu uzun mesailerin, nöbetlerin içinde benliğimi sıkışmış hissediyordum. Yine bir nöbet ertesi aynı hislerle yorulmuş, kendime katkı sağlayacak bir etkinlikte bulunmak istemiştim.

Kişisel Gelişim Zirvesine Kayıt!

Bir kişisel gelişim zirvesine kayıt yaptırdım. Fakat konuşmacıları tanımıyorum, konular ilgimi çekmedi ve bir beklentim de yok amacım güzel vakit geçirmek, sosyal ortamda bulunmak. Etkinlik bildiriminde de bir iddialı laf; kişisel markalaşma diyeJ İtiraf etmeliyim ki o an hiç dikkatimi çekmemişti. Etkinlik başladı.. Konuşmacılar teker teker çıkıp sunumlarını yapıyorlar internette birçoğumuzun okuduğu başarı hikayelerinden alıntılar vs.. Sonra ilginç sempatik bir adam çıktı yaşadıklarını, tecrübelerini ve başarısızlıklarını anlatıyor tüm samimiyetiyle uykusu gelen salon kaynamaya başladı. Anlattıkları dayanağı olmayan pozitif olumlamaların aksine o kadar güncel ve hayatın içinden ki.. Eğitim sonunda herkese telefon numarası verdi ve sosyal hesaplarının adresini ben şaşkınlıktan bakıyorum tabii 🙂

Seminerden Akılda Kalanlar!

O gün öğrendiklerimden biri kişisel markalaşma kariyer hedeflerimiz için çok önemli ve ilk önce kendini tanımak gerekir.Ben belki de en fazla bir saat süren eğitimde mutlu olduğum mesleği yapmadığımı farkettim. Tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımın affına sığınarak tabii. Elbette çok saygıdeğer bir meslek grubu ve görevde olduğum süre boyunca gururla ve layığıyla yaptığıma inanıyorum. Fakat ben farklıydım. İnsanlarla hep iyi iletişimde oldum hayatım boyunca, öğrendiğim bilgiyi mutlaka paylaşmalıydım, benim memnun kaldığım herşeyi çevremdekiler bilirdi, ee kuralcıydım, kurallarım kendime özgü düzenim vardı çalışmaya başladığım her departmanda kısa süreler içinde terfiler alıyordum. Rekabet, kıskançlıklar ve dahası.. Bunların farkındalığını o bir saatlik eğitimde yaşadım. Salondaki herkesle ayrı ayrı konuşan, dinleyen eğitim sonrası aynı samimiyetle ilgilenen mesajlara tek tek dönüş yapan o adam kim bilir daha kaç kişinin hayatına dokunmuştur.

Yeni İş Hayatı Kararı!

Eğitimden sonra neler oldu peki? Özel Oytun hocamın eğitimine katıldığım 2016 yılından itibaren kalite yönetim sistemleri, iletişim, liderlik, yönetim teknikleri gibi bir çok konuda eğitimler almaya devam ettim. Sanırım şu anda 38 adet kadar sertifikaya sahibim (ÖOT’nin notu: vaaoovv) Birçok insanla tanışıp network sağladım, Türkiye’nin birçok yerinde eğitim verdim. Şu anda FMA Gelecek Yönetimi Akademisi’nde Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak çalışmaktayım ve eğitim vermeye devam etmekteyim. Konfüçyüs demiş ki; sevdiğiniz işi yaparsanız bir gün bile çalışmış olmazsınız.. Ne kadar da doğru..

Özel Oytun Türkoğlu’nu hayatında bir kez dahi dinlemiş olmak büyük şans. Egosu, ticari kaygısı olmadan dünya çapında geçerli deneyimlerini paylaşan devrin ötesinde bir adam. Teşekkür ederim Özel Hocam ..

Selin Tatlı

eposta: Selintatliadana@gmail.com

Instagram: @selinsdoga

57

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    fifteen + twelve =