Şirketinizin Büyümesini Sağlamak için 3 Öneri

Girisimcilik

Bir girişimci olarak, yeni iş, yeni sektör, yeni metotlar her zaman beni cezbetmiştir.

Hızı ve büyümeyi her zaman sevmişimdir!

Bütün dünyada insanlar, mobilin dünyayı ele geçireceğini ve çok geçmeden kimsenin Siri’ye sormadan herhangi bir şey satın almayacağını düşünüyor.

Girişimciler olarak, neredeyse hepimiz yeni olana ilgi duyuyoruz. 20’li yaşlarımızda iş fikrinden iş fikrine geçtik; Bazıları oldu, çalıştı, bazıları da çalışmadı. Ancak, hayatımızın belirli bir evresinde öğrendiğimiz şeyler en değerli iş derslerimiz olabilir.

1. Pazarlama varlıkları

Çoğu durumda, parlak cisimler parlak bir kâğıda sarılı olarak sunuluyor. Hile veya taktik ile yapılan pazarlama faaliyetleri bir süre çalışabilir. Bunu denemek, bir süre için işimize yararken, yakın gelecekte gerçek durumlar mutlaka ve mutlaka ortaya çıkacaktır. Yarın, bugünkü olduğunuzdan daha başarılı olmak istiyorsanız, yeni bir fikri test etmek için, başarılı bir kampanyayı asla durdurmayın. Yeni bir fikri test etmek isterseniz, bunu yapmak için ek pazarlama bütçeleri ayırın. Çalışmakta olan bir şeyden bütçeyi çekmeyin.

2. Müşteriyi elde tutmak çok önemli!

Küçük işletme sahiplerinin çok azı büyümeye ve kârlılığa gerektiği kadar önem veriyor. Ancak büyüklerde olay farklı, onlar artık bunu çok iyi biliyorlar. Müşteriyi elde tutmak çok net bir ifadeyle basit bir matematiktir. Yıllık satışların belirli bir yüzdesi müşteri sadakatine yönelmelidir. Müşteri sayısındaki düşüşü azaltabilirseniz, büyümeyi ve kazançlarınızı büyük oranda artıracaksınız.

Daha ürün satmadan ortaya çıkan sabit giderler küçük işletmeler için çok önemli ve en riskli bölgelerden biri. Sadık müşterilerden elde ettiğiniz gelirler ile bu sabit maliyetlerin tamamını ya da büyük bir kısmını karşılarsanız, eliniz çok rahatlayacaktır. Sadık müşteriler genellikle işletmenizi ayakta tutmanıza yardımcı olacak ana dayanaklardır.

3. Her şey için bir süreç.

Bunu söylemem insanları üzse de, şirketiniz sizinkine benzer çok sayıda şirketten daha farklı değil. Günümüz iş dünyasında, bir sisteme sahip olmak ve bu sistemi oluşturduktan sonra, çalışması için zaman tanımak gerekiyor.

Elon Musk

Elon Musk’ın yaptığı gibi yepyeni bir endüstride bambaşka yollarda gezinmediğiniz sürece, işletmeniz büyümek, başarılı olmak ve kazanç sağlamak için yalnızca birkaç temel şeye ihtiyaç duyar.

Peki bunlar neler?

Özetle işletmenizin üç şeye ihtiyacı var:

1. Kullandığınız veya kullanacağınız pazarlama taktikleri. Size para kazandıran taktiklerden ve yeni pazarlama çalışmalarından sıkılmayın.

2. Müşterilerin değişmesini ve azalmasını çözmeye odaklanmak.

3. İşlerin devam etmesini sağlamak için kuracağınız sistemler ve süreçler.

Uzun vadeli bir başarı için bu adımlar size kılavuz olacaktır.

27

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    five − three =