Üniversite Öğrencilerinin Okuması Gereken Kitaplar

Okuduğum kitaplar arasından üniversite öğrencileri için seçtiğim 12 tanesini paylaşmak istedim. Her ay için bir kitap gibi düşündüm. Kitaplar arasında anlattığım konulara ait çok sevdiklerim, girişimciler için yazıldığı düşünülen ama her meslek grubunun da okumasını önerdiklerim, hayatın her noktasında kullanılabilecek bilgiler sunan kitaplar var.

Okuyacak arkadaşları etkilememek adına, kitapların altına kendi yorumlarımı yazmak istemedim, onun yerine internet sitelerinde kullanılan kitap açıklama metinlerinden bir kısmını ekledim. Sadece kitabın adı bölümünün altına OOT – ile başlayan kısa bir cümle ile ne için okunması gerektiğini anlattım.

Kitaplar nerelerde bulunabilir?

Online kitap sitelerinde, kullanılmış kitap satan sitelerde ve kitap evlerinde bu kitaplar satılıyor. İnternet üzerinden basit bir araştırmayla kolayca ulaşabilirsiniz.

Beden Dili – Joe Navarro

OOT – İnsanların beden dili size ne anlatıyor? Öğrenmke isterseniz bu ktiapta bulabilirsiniz.

İnsanları ‘okuma’nın en hızlı yöntemi bu kitapta…

Karşınızdakinin bedenine bakarak aklından geçenleri okumanız mümkün. Duygu ve düşünceleri çözümlemek, insanları doğru tanımak, tuzağa düşmemek, yalanı ortaya çıkarmak itin beden dilini bilmeniz yeterli. Ayrıca beden dilinizi kullanarak patronunuz, aileniz, arkadaşlarınız ve diğer insanların sizinle ilgili düşüncelerini de değiştirebilirsiniz.

Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin – Paul Arden

OOT – Kısa kısa notlarla yaratıcı süreçler, şirketlere dair ipuçları

Sun Tzu’nun Savaş Sanatı kitabının savaş stratejisinden ziyade işletme stratejisinde bir ders olarak okutulması veya Machiavelli’nin Prens kitabının iktidar hakkında yazılmış olmasına karşın yöneticiliğe dair bir rehber olarak kullanılması gibi, bu kitap da iyi reklamcılığın yaratıcı süreçlerini, şirketlerin işleyiş biçiminin bir metaforu olarak kullanmaktadır.

Dost kazanma ve insanları etkileme sanatı – Dale Carnegie

OOT – Yıllar önce yazılmış olmasına rağmen, insanları anlamayı, iyi insan olmayı ve etkilemeyi anlatan baş yapıt.

Bu kitapta yer alan, geçerliliği zaman içinde kanıtlanmış öğütler, elli yıldır milyonlarca insan tarafından okundu, on binlerce ünlü insanı hem iş hem de özel yaşamlarında başarı merdiveninin zirvesine taşıdı.

“Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı” 2000’li yılların rekabeti ve karmaşası içindeki okuyucuların da potansiyellerinin doruk noktasına ulaşmalarını sağlamak için gözden geçirildi ve günümüze uyarlandı.Bu kitabı okuduğunuzda; insanların sizden hoşlanmalarını ve sizinle fikir birliğine varmalarını sağlamanın, onları kırıp incitmeden değiştirmenin yollarını öğrenecek, yaşamın sizin için daha kolay hale geldiğini göreceksiniz.

Ben A.Ş. – Herry Beckwith

OOT – Ne satarsan sat, önce kendini satarsın!

Yaratıcı Satışçının Başucu Kitabı

Başlık sizi yanıltmasın! Harry ve Christine Beckwith bu kitapta benmerkezci ve faydacı taktiklerden değil, zengin görüş ve birikimleriyle, insanın satış alanında kendini nasıl yetiştirebileceğine ışık tutuyorlar.

Yola çıktıkları varsayım şöyle özetlenebilir:

“Hayatını satış işiyle kazanan herkes, içgüdüsel olarak, sattığının ürün değil, satanın kişiliği olduğunu bilir.”

Sadece aptallar sekiz saat uyur – Erdal Demirkan

OOT – Bu kadar az uyuyarak nasıl dayanıyorsun? diye soran dostlar için önerdiğim kitaptır, çok yıllar önce okumuştum.

Bu kitap,

“Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır.” palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.

İknanın Psikolojisi – Robert Cialdini

OOT – İkna nedir? Hayatın hangi köşelerinde kullanılır? İknanın mekanizması nedir? Sorularına yanıt bulabileceğiniz, okuması çok keyifli bir eser.

İknanın Psikolojisi, yaşamın her alanında ikna olma ve ikna etme sürecinin içyüzünü anlatan bir başvuru kitabı. Prof. Robert B. Cialdini’nin, laboratuvar deneyleri ve yaşam deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı kitap, tüm dünyada 250 bin okura ulaştı.Cialdini, iş hayatında, ticarette, pazarlamada, günlük yaşamda ve aşkta ikna becerisine sahip olabilme yollarını anlaşılır bir dille anlatıyor.

Seth Godin – Mor İnek

OOT – İneğin morunu bizlere öğreten kitap, sonrasında bu kitap üzerine yazılan çok sayıda kitap çıktı, farklı bakış açıları için onları da okumanızı öneririm. (Arman Kırım – Mor ineğin akıllısı gibi)

“Amerikan şirketlerinin yönetim kurulu odalarında niye hiç Mor İnek yok? Seth Godin, küçük ölçekli girişimcilerin, kitapta anlattığı mor yolu izleyerek büyük başlar arasında kendisine nasıl yer bulabileceğini, onları nasıl geçeceğini eğlenceli bir dille anlatıyor.” Al Ries”

Outliers – Çizginin Dışındakiler – Malcolm Gladwell

OOT – Başarılı olmak için klişe sözlere ve önerilere inanmayın, çevreye daha dikkatli bakın.

Başarılı insanlar hakkında anlatılan bir hikâye vardır; onların zeki ve hırslı oldukları söylenir. Outliers’te Malcolm Gladwell başarının gerçek hikâyesinin bundan çok farklı olduğunu ve bazı insanların neden başarılı olduğunu anlamak için, bunların çevrelerine daha dikkatli bakmamız gerektiğini iddia ediyor.

Google Nasıl Yönetiliyor? – Eric Schmidt & Jonathan Rosenberg

OOT – Google nasıl Google oldu?

Google şirketinin ilerleme öyküsünden öte Google’ın her geçen gün nasıl bir yol katettiğini ve nasıl yönetildiğinden bahsediyor. Google çalışanlarının yapmış olduğu hataları ve doğruları ya da karşı fikirlere vermiş oldukları yanıtların yönteminin paylaşıldığı bu kitabı okumak sizlere farklı bakış açısı kazandıracaktır.

Zengin Baba Yoksul Baba – Robert T. Kiyosaki & Sharon L. Lechter

OOT – Dünya devi iki insanın iş hayatı, para ile ilişkileri, bakış açıları, girişimciler için çok değerli bilgiler içerir.

Özellikle teknolojinin, robotların ve global bir ekonominin kuralları değiştirdiği bir dünyada, zengin olmak için yüksek gelirinizin olması gerektiği efsanesini çürütür.

Aktif yatırımlar edinmenin ve oluşturmanın neden yüklü bir maaştan daha önemli olabileceğini, işletme sahiplerinin ve yatırımcıların keyfini sürdüğü vergi avantajlarını öğretir. Evinizin aktif bir yatırım olduğuna karşı meydan okur; emlak balonu patladığında ve yüksek faizli mortgage fiyaskosu şiddetlendiği zaman milyonlarca insanın doğrudan öğrendiği gibi.

Carmine Gallo – TED gibi konuş

OOT – TED konuşmalarını yapan etkili konuşmacıların sırları, ipuçları.

Teknoloji, Eğlence ve Dizayn sözcüklerinin baş harflerinden adını alan TED konferanslarının gördüğü ilgi bütün dünyada artarak sürüyor. “Paylaşmaya değer fikirler” sloganıyla anılan, insanları bu denli etkileyen 18 dakikalık TED konuşmaları internette 4 milyardan fazla izlendi. Peki niçin? Bu kadar çok insanı bu kadar etkileyen konuşmaların sırrı ne? Etkili, ikna edici, ilham veren bir sunum yapmak için en çok neye gereksinim duyarız? Yetenek?

Keyifle okuyun.

2

Yorum Yok

    Yorum Bırakın

    four × 5 =